Sommar i September

Det här inlägget kommer att verka lite förvirrande att läsa, eftersom jag påbörjade det i torsdags. Det var också tänkt att publiceras i torsdags.
Men som alltid vid det här laget är det omöjligt - och jag menar verkligen STÖRT OMÖJLIGT - för mig att hålla mig vaken länge nog att skriva ett helt blogginlägg.
Det är så frustrerande att det inte går beskriva med ord, men så är det.
Återigen fattar jag på riktigt inte hur människor klarar av att både jobba och blogga.
Jag satte igång i ganska bra tid dvs tidigt under kvällen med att skriva detta inlägg.
Jag satt upprätt i min kontorsstol framför en stationär dator, alltså inte bekvämt nedsjunken med en laptop i soffan eller liknande. Och ÄNDÅ hann jag SOMNA flera gånger under tiden jag skrev texten. Jag hade bokstavligt svårt att se vad jag skrev, eftersom ögonen grusade igen konstant, och som sagt... jag till och med slumrade till flera gånger där jag satt.
Efter en stund var jag helt enkelt tvungen att ge upp och jag rasade ner på sängen. Somnade innan huvudet nådde kudden och jag vaknade inte förrän det var dags att kliva upp under fredagsmorgonen.
Och så är det varenda kväll!
Jag fortsätter tänka att "Imorgon går det nog bättre. Imorgon är jag nog piggare och kan fortsätta där jag slutade". Nix, nästa kväll är det samma visa. Och nästa. Och nästa. Och nästa.
Huuuuur gör människor för att ha ett liv på fritiden på vardagarna???
Jag kommer bokstavligen hem från jobbet, går runt i ett halvslummer ett par timmar och rasar sedan i säng.
Varken kaffe eller energidryck fungerar av någon anledning på mig. Är jag den enda som blir TRÖTTARE av koffein??


Det här inlägget skrevs alltså i torsdags, men jag kommer ändå att publicera det som det är. Därav förklaringen här ovanför.



Jag bara MÅSTE göra ett blogginlägg idag, oavsett om jag har inspiration eller inte.
Jag vill minnas det här senare och inte i framtiden tro att det bara är något jag fabricerat ihop och att "det inte alls var så". Jag känner mig själv. Det händer. Ofta.
Därför vill jag ha svart på vitt, med datum och allt, så att jag kan gå tillbaka och se att "JA, det VAR verkligen så!"
Ja, det finns dagböcker.
Nej, jag skriver inte dagbok. Önskar att jag gjorde, men jag har aldrig någonsin lyckats få in den rutinen. Har startat huuuur många dagboksprojekt som helst sedan jag var barn, och allt rinner bara ut i sanden. Bloggandet är den enda dokumentation jag lyckats hålla NÅGOTSÅNÄR konsekvent under så pass många år. Jepp, alla mina blogguppehåll och yada yada, men tror ni fattar hur jag menar i stort.


Ja, bilden är från i juli. Men har inga dagsfärska bilder.



Idag är det torsdagen den femte september 2024.
Idag Har Det Varit Över TJUGO grader varmt ute! Över tjugo grader.
Det är september och det har varit exakt som en superfin sommardag mitt i juli.
Över tjugo grader varmt. Wow alltså!
Jag klagar sannerligen inte idag. Jag njuter.
Att jag haft totalt fullt upp på jobbet och att universum tyckte just den här dagen passade ypperligt för lingonveckans första dag kan inte dra ner mig. Jag är väderkänslig deluxe och om vädret ändras på en sekund, då ändras mitt humör på en sekund.
Är det strålande väder spelar det ingen roll vad jag gör. Även om jag är "fast" inomhus mår jag fantastiskt. Det är som att en sol tänds inne i mitt huvud.
Blir det dåligt/sämre väder spelar det ingen roll var jag är, vad jag gör eller vad och hur mycket jag har på gång... mitt humör sjunker som en sten. Det går dessutom snabbt; så pass att det är omöjligt att parera.
MEN när solen en stund senare tittar fram... ja, det vänder tillbaka på en femöring.

Var jag vill komma med hela den här ranten?
Absolut ingenstans. Som jag skrev i början ville jag bara få det nerskrivet och därmed dokumenterat att första veckan i SEPTEMBER år 2024 hade vi hundra procent sommarväder.
Däremot är det nu mörkt vid 21-tiden. Usch. Gillar inte.
Men men; det är bara att hacka i sig antar jag. Årstiderna avlöser varandra, det är ett som är säkert. Det är heller ingenting vi kan göra något åt. Det enda vi har (någorlunda) kontroll över är hur vi själva tar oss an de olika tiderna på året.

Fortsättning (skrivet söndag 8:e september) :
Vädret höll i sig hela helgen. Det har varit fricking över tjugo grader hela den här helgen!!
Sista sucken av sommaren? Kanske.
Jag personligen hade inte haft några som helst problem om det fortsatte ett par månader till. Tills i oktober kanske. Och så finhöst i november...
Well... a girl can dream can´t she!

Jag har faktiskt ett par idéer som jag tror kan bli några blogginlägg, så det kan hända att det kommer fler inlägg under kommande veckan. Om jag kan övervinna min förbannade trötthet.
Jag lovar ingenting, MEN jag saknar bloggen så mycket att det river i mig.

Till er som så lojalt kikar in här och inte ger upp hoppet om mig: JAG ÄLSKAR ER!
Jag genuint ÄLSKAR er, det vill jag att ni ska veta!!
Tänkte att jag avslutar detta inlägg med några bilder från en stilla och magisk - men myggig - julinatt.
Inläggets första bild är också från den natten.



















2 kommentarer:

Annika sa...

Tittade in här och fann, till min förtjusning, ett inlägg från dig!!! YAY!! VAD roligt. Härligt också med den enorma indiansommar hela Sverige verkar har haft, inte dumt det inte. Förstår att du sugit i dig allt.
Du grejade vintern såå fint i fjol, det kommer du att göra i år också. Du har ju verkat hitta ditt "mindset" vad gäller det. Som du säger, att det blir mörkare är absolut inget att göra åt. Bara digga the läge. OCH du kan det nu, det vet du!
Bilderna är underbart fina, Erica!! Ljuset i dem är så mkt "sommarnatt" som det bara går att få.
Skickar stora kramar till dig!

Erica sa...

Hej Annika!
Tusen tack för din fina kommentar! Vad roligt att du gillar bilderna! Det är sannerligen just den typen av bilder man vill ha att kunna plocka fram om några månader...

Och Yes! Snacka om att sommaren kom tillbaka med en sista hälsning den senaste veckan! Helt underbart har det varit :-D

Jajamänsan, jag lyckades verkligen hitta ett flow som passade mig förra vintern. Är lite nervös att jag inte ska hitta tillbaka inför kommande vinter, men har verkligen tänkt göra mitt allra bästa.
Som du skriver; det är bara att gilla läget. Årstiderna går inte göra något åt. Det går inte heller påverka om vi får "bra" eller "dåliga" årstider, utan vi får helt enkelt bara glida med.

Hoppas du haft en toppenfin start på veckan!
Stora kramar från mig!